suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Työikäisten terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit tarvittaessa hakeutua terveystarkastukseen omalle sote-asemallesi. Terveydenhoitajan vastaanotolla saat tietoa ja ohjausta terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavista asioista, kuten rokotuksiin, ravitsemukseen, liikuntaan, päihteisiin, tupakkaan tai painonhallintaan liittyvistä seikoista. Terveydenhoitaja ohjaa tarvittaessa laboratoriokokeisiin ja lääkärin vastaanotolle.

Voit tehdä terveystar ...

Toimi näin

Ota yhteyttä alueesi sote-asemalle ajanvarausta varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Terveystarkastus on tarkoitettu työikäiselle aikuisväestölle.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys sosiaali- ja terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, työ- ja toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita.

Terveystarkastuksen keskeisiä aiheita ovat ravinto, liikunta, uni, tupakointi ja alkoholin käyttö sekä elämänhallinta ja sosiaaliset suhteet. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, terveystarkastuksen tekijä ohjaa potilaan eteenpäin. Työelämässä olevat voivat saada terveystarkastuksen myös omasta työterveyshuollostaan.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 29.5.2023