suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Työikäisen psykologipalvelut

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Saat psykologilta keskustelutukea, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa elämän muutos-, kriisi- tai ongelmatilanteissa. Psykologi tukee mielen hyvinvointia myös ennaltaehkäisevin, selventävien keskustelujen avulla sekä suunnittelee, toteuttaa ja ohjaa mielenterveysongelmien hoitoa ja kuntoutusta.

Jos perheessäsi on 3-18 –vuotiaita lapsia ja olet vanhempana huolissasi lapsesi kehityksestä, käyttäytymisestä, sosiaalisesta selviytymisestä tai tunne-elämästä, voit saada apua alueesi perheneuvonnan psykologilta.

Toimi näin

Ota yhteyttä Oulun omahoidossa tai alueesi hyvinvointikeskukseen ajan varaamiseksi.

Jos olet huolissasi lapsestasi, soita perheneuvonnan ajanvaraukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 24.3.2021