suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Työhönvalmennus

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Tampereen kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Tampere ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään. Tampere vastaa palvelusta myös kotoutumisaikaisille pirkanmaalaisille maahanmuuttajille. Palvelu ei koske Pirkanmaan kunnista Kuhmoisten kotoutumisaikaisia maahanmuuttajia.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (1269/2020).

Työhönvalmentaja auttaa henkilökohtaisesti, kun etsit sinulle sopivaa työpaikkaa. Työhönvalmennus voi olla markkinointinimeltään myös työnetsijäpalvelua tai työssävalmennuspalvelua ja myös sisällölliset painotukset palvelukohtaisesti hieman erilaisia. Palvelu tähtää työn löytymiseen ja työssäolon tukemiseen.

Valmentajan ohjauksessa löydät ja tuot esille osaamisesi ja vahvuutesi työmarkkinoilla. Valmentajalta saat tukea, kun

  • etsit työpaikkaa
  • laadit työpaikkahakemuksen
  • valmistaudut haastatteluun
  • solmit työsuhteen.
  • aloitat työpaikalla työskentelyn

Jos yhteydenotto työnantajaan tai hakemus ei johda työpaikkaan, valmentaja analysoi kanssasi hakutilannetta.

Valmentaja voi tarvittaessa olla tukena myös työpaikalla tapahtuvan osaamisen kehittämisessä, esimerkiksi opinnollistamisen, oppisopimuksen tai lisä- tai täydennyskoulutuksen aikana.

Kun sopiva työpaikka on löytynyt, työssävalmentaja voi auttaa sinua alkuun työpaikalla. Hän voi auttaa ennen työsuhteen solmimista tai työsuhteen alussa myös työnantajaa, joka esimerkiksi hakee palkkatukea tai mahdollisia muita rekrytointiin liittyviä tukia tai arvioi työolosuhteiden järjestelytuen tarvetta.

Valmennuksen kestosta ja sisällöstä sovitaan ennen valmennuksen alkamista. Henkilökohtaista työhönvalmennusta voi saada enintään 50 tuntia vuodessa.

Toimi näin

Ole yhteydessä Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluihin. Työhönvalmennuksesta/työnetsijäpalveluun osallistumisesta sovitaan henkilökohtaisesti oman OMA-valmentajan tai yrityskoordinaattorin kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Työhönvalmennus/työnetsijäpalvelu on tarkoitettu työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille, joiden työttömyys on pitkittynyt tai jotka tarvitsevat erityistä tukea työllistymiseen.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 27.4.2021