suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Työelämän huumetestaus

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Työelämän huumetestausta voi pyytää joko työnantaja tai terveydenhuollon toimintayksikkö. Työelämässä tehtävät huumetestit ovat valvonnallista testausta, jolla halutaan tutkia henkilön päihteiden käyttöä.

Työelämän huumetestauksessa virtsanäytteen tutkimuspaketeissa ensivaiheen testi ja kelpoisuustesti tehdään immunologisilla tekniikoilla, joilla saadut alustavat positiiviset tulokset varmisteta ...

Toimi näin

THL.n oikeustoksikologiayksikkö toimittaa pyynnöstä näytteenottovälineet ja näytteiden lähetyspakkaukset.

Lisätietoja työelämän huumetestauksesta saa verkkosivuilta tai ottamalla yhteyttä suoraan THL:n oikeustoksikologiayksikköön

Kenelle ja millä ehdoin

Työelämässä tehtävistä huumetesteistä säädetään yksityiskohtaisesti valtioneuvoston asetuksessa (218/2005) ja annetaan sovellusohjeita sosiaali- ja terveysministeriön ohjeessa (2/2006).

Työelämän huumetestausta voi pyytää joko työnantaja tai terveydenhuollon toimintayksikkö. Testaukseen osallistuvilta terveydenhuollon ammattihenkilöitä edellytetään perehtyneisyyttä huumetestaukseen. Todistuksen saa antaa ainoastaan lääkäri, joka on suorittanut sosiaali- ja terveysministeriön, Työterveyslaitoksen ja THL:n koulutuksen "Huumausainetestien käyttö ja tulkinta työterveyshuollossa" tai muun vastaavan koulutuksen.

Määrityksiä ei tehdä yksityishenkilöille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Palvelusta vastaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Tekstistä vastaa: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Päivitetty: 29.1.2020