suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Työ ja toimeentulo

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Porvoon kaupungin työllisyyspalveluista saat kokonaisvaltaista ohjausta työllistymiseesi. Autamme kartoittamaan mahdollisuutesi työelämässä. Autamme sinua parantamaan työnhakutaitojasi. Neuvomme, miten löydät työpaikkoja ja päivität osaamistasi. Saat myös yksilöllisiä työhön kuntouttavia palveluja. Työllisyyspalvelut on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, pitkäaikaistyöttömille ja nuorille, joita uhkaa työttömyys.

Jos jäät työttömäksi, ilmoittaudu ensin työttömäksi työnhakijaksi Työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimiston) verkkosivuilla. Kun olet ilmoittautunut, TE-toimisto ohjaa sinut joko Porvoon kaupungin tai TE-toimiston asiakkaaksi. Saat kaupungilta omavalmentajan, joka auttaa sinua työnhaussa. Autamme sinua selvittämään omaa tilannettasi ja mahdollisuuksiasi työhön kuntoutumiseen, koulutukseen, työhön tai yrittäjyyteen.

Opastamme myös taloudellisten tukien hakemisessa. Työttömyysturvaan kuuluvat ansiopäiväraha, peruspäiväraha ja työmarkkinatuki. Toimeentulotuki turvaa sinun ja perheesi perustoimeentulon. Talous- ja velkaneuvonta tarjoaa apua taloudellisen tilanteen selvittämiseen ja velkojen järjestelyyn.

Toimi näin

Hae perustoimeentulotukea Kelasta joko sähköisesti tai Kelan toimistosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömille ja työttömyyden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja yhteensovittamiseen.

Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. TE-toimisto vastaa työnhakuun ja koulutukseen liittyvästä neuvonnasta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 24.6.2021