suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Työ ja toimeentulo

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Porvoon kaupunki
Alue: Porvoo
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Työhön ja työllistymiseen liittyviä kaupungin palveluita tarjotaan sekä aikuisille pitkäaikaistyöttömille että työttömille ja työttömyysuhan alaisille nuorille.

Kaupungin työllisyyspalvelut auttaa pitkään työttömänä olleita työllistymään sekä ratkaisemaan työllistymistä vaikeuttavia ongelmia. Palveluihin sisältyy työllistymistä edistävää neuvontaa ja ohjausta sekä kuntouttavaa työtoimintaa.

Mikäli jäät työttömäksi, ilmoittaudu ensin työttömäksi työnhakijaksi Työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimiston) verkkosivuilla.  

Toimeentulotuki turvaa kuntalaisen ja hänen perheensä perustoimeentulon. 1.1.2017 Perustoimeentulotuki siirtyi Kelan maksettavaksi ja haetaan Kelasta joko sähköisesti tai Kelan toimistosta.

Talous- ja velkaneuvonta tarjoaa apua taloudellisen tilanteen selvittämiseen ja velkojen järjestelyyn.

Lisätietoa löytyy Porvoon kaupungin verkkosivuilta (Näin asioit-välilehti).


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Työttömille ja työttömyyden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja yhteensovittamiseen.

Työttömät voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. TE-toimisto vastaa työnhakuun ja koulutukseen liittyvästä neuvonnasta.


Palvelun toteuttaa: 
Porvoon kaupunki