suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Itä-Uudenmaan pelastuslaitos

Turvallisuuskoulutus ja -viestintä

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pelastuslaitokset kouluttavat ihmisiä turvallisuustiedoissa ja -taidoissa. Koulutuksen tarkoituksena on ohjata ihmisiä arvioimaan riskejä ja toimimaan oikein onnettomuus- ja vaaratilanteissa.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos tarjoaa turvallisuuskoulutusta ensisijaisesti

  • hoitolaitosten ja vanhuspalveluiden henkilökunnalle
  • kotikäyntejä tekeville työntekijöille
  • opetushenkilöstölle
  • varhaiskasvatuksen henkilökunnalle.

Pelastuslaitos tarjoaa resurssien mukaan koulutusta myös muina ajankohtina ja muille kohderyhmille erikseen sovitusti. Tarjolla on myös avoimia koulutuksia, joissa käsitellään yleisesti paloturvallisuutta ja alkusammutusta.

Laitos osallistuu myös poistumisharjoituksiin ensisijaisesti hoitolaitoksissa, päiväkodeissa, kouluissa ja muissa kunnallisissa laitoksissa.

Poistumisharjoitus sisältää myös koulutuksellisen osuuden, joka voi olla esimerkiksi turvallisuusaiheinen luento, paloturvallisuuskoulutus tai turvallisuuskävely.

Pelastuslaitoksen henkilökunta sekä puolivakinaisten palokuntien ja sopimuspalokuntien aktiivit neuvovat ja valistavat yleisöä myös erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Tausta ja lainsäädäntö

Pelastuslaitokset kouluttavat ihmisiä turvallisuustiedoissa ja -taidoissa. Koulutuksen tarkoituksena on ohjata ihmisiä arvioimaan riskejä ja toimimaan oikein onnettomuus- ja vaaratilanteissa. Turvallisuuskoulutuksia voidaan tuottaa tilauksesta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaItä-Uudenmaan pelastuslaitos
Palvelusta vastaaItä-Uudenmaan pelastuslaitos
Alue Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila, Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Itä-Uudenmaan pelastuslaitos
Päivitetty: 7.9.2020