suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pelkosenniemen kunta

Turvakotitoiminta

  • Palvelu
  • Pelkosenniemi
  • Julkinen palvelu

Turvakotiin voi hakeutua mihin tahansa vuorokaudenaikaan, jos kotona on väkivaltaa tai sen uhkaa. Turvakotiin voi tulla yksin tai lasten kanssa. Turvakoti on avoin kenelle tahansa avun tarvitsijalle, ei ainoastaan lapsiperheellisille. Turvakodissa voi viipyä kriisitilanteen edellyttämän ajan, yleensä muutamasta päivästä pariin kuukauteen.

Henkisen tuen ja keskusteluavun lisäksi turvakodista saa apua käytännön asioiden, kuten asumisen tai lähestymiskiellon, järjestämiseen. Keskusteluapua on tarjolla myös väkivallan tekijälle.

Virka-ajan ulkopuolella pelkosenniemeläiset voivat ottaa yhteyttä Rovaniemellä sijaitsevaan Lapin ensi- ja turvakotiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakeutua turvakotiin mihin tahansa vuorokaudenaikaan, jos kotona on väkivaltaa tai sen uhkaa. Naiset, miehet ja muunsukupuoliset ovat tervetulleita yksin tai lasten kanssa. Turvakoti on avoin kenelle tahansa avun tarvitsijalle, ei ainoastaan lapsiperheellisille. Voit viipyä turvakodissa kriisitilanteen edellyttämän ajan, yleensä muutamasta päivästä pariin kuukauteen.

Henkisen tuen ja keskusteluavun lisäksi saat turvakodista apua käytännön asioiden, kuten asumisen tai lähestymiskiellon, järjestämiseen. Apua on tarjolla myös väkivallan tekijälle.

Turvakoteja ylläpitävät Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistykset ja eräät kunnat. Toimintaa koordinoi ja rahoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Laki valtion varoista maksettavasta korvauksesta turvakotipalvelujen tuottajalle

Laki valtion varoista maksettavasta korvauksesta turvakotipalvelujen tuottajalle

Perustiedot

Palvelusta vastaaPelkosenniemen kunta
Alue Pelkosenniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pelkosenniemen kunta
Päivitetty: 1.6.2020