suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Turvakotitoiminta

  • Palvelu
  • 17 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Turvakoti on ympärivuorokautinen, asiakkaalle maksuton kriisityönyksikkö, johon lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeva henkilö tai perhe voi mennä oma-aloitteisesti tai viranomaisen tai muun tahon ohjaamana, tarvittaessa myös nimettömänä. (Laki valtion varoista maksettavasta korvauksesta turvakotipalvelun tuottajalle 1354/2014, 3 §)

Palvelu on turvakotipalvelua, joka on turvakodin tarjoamaa välitöntä kriisiapua, välitöntä ympärivuorokautista turvattua asumista sekä akuuttiin tilanteeseen liittyvää psykososiaalista tukea, neuvontaa ja ohjausta lähisuhdeväkivaltaa kokeneelle tai sen uhan alla eläville henkilöille tai perheille.

Turvakotipalvelu on jokaisen sitä tarvitsevan saatavilla asuinpaikasta, iästä ja sukupuolesta riippumatta.

Toimi näin

Soita turvakodille numeroon 017 183 393 tai tule suoraan turvakodille.

Kenelle ja millä ehdoin

Turvakoti on tarkoitettu kaikille lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeville henkilöille ja perheille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakeutua turvakotiin mihin tahansa vuorokaudenaikaan, jos kotona on väkivaltaa tai sen uhkaa. Naiset, miehet ja muunsukupuoliset ovat tervetulleita yksin tai lasten kanssa. Turvakoti on avoin kenelle tahansa avun tarvitsijalle, ei ainoastaan lapsiperheellisille. Voit viipyä turvakodissa kriisitilanteen edellyttämän ajan, yleensä muutamasta päivästä pariin kuukauteen.

Henkisen tuen ja keskusteluavun lisäksi saat turvakodista apua käytännön asioiden, kuten asumisen tai lähestymiskiellon, järjestämiseen. Apua on tarjolla myös väkivallan tekijälle.

Turvakoteja ylläpitävät Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistykset ja eräät kunnat. Toimintaa koordinoi ja rahoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Laki valtion varoista maksettavasta korvauksesta turvakotipalvelujen tuottajalle

Laki valtion varoista maksettavasta korvauksesta turvakotipalvelun tuottajalle 1354/2014

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Iisalmi, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 22.1.2020