suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Tupakointikiellon hakeminen taloyhtiöön

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Taloyhtiön on mahdollista hakea kunnalta tupakointikieltoa huoneistoon kuuluvalle parvekkeelle, huoneiston käytössä olevaan ulkotilaan sekä huoneiston sisätilaan. Hakemuksessa tarkoitettujen tilojen haltijoita on kuultava ennen hakemuksen tekemistä. Yksittäisillä asukkailla ei ole oikeutta tehdä tupakointikieltoa koskevia hakemuksia.

Tupakointiin liittyvät ongelmatilanteet on suositeltavaa ratkaista ensisijaisesti muilla keinoilla ja turvautua tupakointikieltoon vasta siinä tapauksessa, jos tupakoinnin haittaa ei saada taloyhtiössä muuten ratkaistua.

Toimi näin

Tupakointikieltoa haetaan Isännöintiliitontupakointikieltohakemuksella. Hakemukseen on liitettävä asuntoyhteisön yhtiökokouksen päätös osoituksena siitä, että hakijalla on oikeus hakea tupakointikieltoa. Hakemuksessa on oltava eritelty selvitys siitä (esim. piirustus), mihin tiloihin tupakointikieltoa haetaan (sisätilat, parvekkeet ja ulkotilat). Lisäksi hakemuksessa on esitettävä rakenteellinen tai muu selvitys tupakansavun mahdollisesta kulkeutumisesta tilasta toiseen. Hakemuksessa on myös osoitettava, miten tilojen haltijoita on kuultu ennen hakemuksen tekemistä.

Kieltoa voidaan hakea aikaisintaan 3 kk taloyhtiön yhtiökokouksen päätöksestä (moiteaika). Kielto määrätään pääsääntöisesti hakemuksen ja siinä olevien liitteiden perusteella. Tarvittaessa asuntojen haltijoita kuullaan uudelleen ennen päätöksen tekoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 14.1.2020