suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Tupakointikiellon hakeminen

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Asunto-osakeyhtiö voi hakea yhtiössään oleviin huoneistoihin tai niihin kuuluville parvekkeille tupakointikieltoa. Ympäristöterveys Pirteva toimii alueellaan hakemuksia käsittelevänä viranomaisena.

Toimi näin

Taloyhtiön tulee ennen tupakointikieltojen hakemista kuulla niiden tilojen haltijoita, joita kielto koskee. Tupakointikieltoon kannattaa turvautua vasta siinä tapauksessa, jos tupakoinnin haittaa ei saada taloyhtiössä muuten ratkaistua.

Hakemukseen on liitettävä asuntoyhteisön yhtiökokouksen päätös osoituksena siitä, että hakijalla on oikeus hakea tupakointikieltoa. Lisäksi hakemuksessa on oltava eritelty selvitys siitä (esim. piirustus), mihin tiloihin tupakointikieltoa haetaan (sisätilat, parvekkeet ja ulkotilat). Lisäksi hakemuksessa on esitettävä rakenteellinen tai muu selvitys tupakansavun mahdollisesta kulkeutumisesta tilasta toiseen. Hakemuksessa on myös osoitettava, miten tilojen haltijoita on kuultu ennen hakemuksen tekemistä. Hakemuksen käsittelystä peritään Pirkkalan ympäristöterveydenhuollon maksutaksan mukainen maksu.

Kenelle ja millä ehdoin

Hakemukseen on liitettävä asuntoyhteisön yhtiökokouksen päätös osoituksena siitä, että hakijalla on oikeus hakea tupakointikieltoa.

Palvelu on maksullinen.

Maksutaksat löydät internetsivuiltamme kohdasta maksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Taloyhtiö voi hakea kunnalta tupakointikiellon määräämistä taloonsa. Se voi hakea tupakointikieltoa huoneistoparvekkeille ja -pihoille ja huoneistojen sisätiloihin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Hämeenkyrö, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Vesilahti, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 24.1.2020