suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira

Tupakkalain alaisiin tuotteisiin liittyvät ilmoitukset ja raportointi

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Valmistajien ja maahantuojien on toimitettava Valviraan ilmoituksia ja raportteja tupakkalain alaisten tuotteiden ainesosista, lisäaineista sekä muista ominaisuuksista ja myyntimääristä. Savukkeiden valmistajien ja maahantuojien on lisäksi toimitettava Valviraan ilmoitus savukkeista poltettaessa syntyvistä päästöistä sekä selvitys siitä, että savukkeet täyttävät niille laissa säädetyt paloturvallisuusvaatimukset. Savukkeiden päästömittaukset ja palamisominaisuudet on todennettava Valviran hyväksytyssä laboratoriossa.

Toimi näin

Tiedot toimitetaan sähköisessä muodossa EU CEG-tietojärjestelmän avulla.

Tietojen toimittamisen velvoite on ensisijaisesti valmistajalla, jos valmistaja on sijoittautunut EU:hun. Velvoite toimittaa tiedot on ensisijaisesti maahantuojalla, jos valmistaja on sijoittautunut EU:n ulkopuolelle ja maahantuoja on sijoittautunut EU:hun. Velvoite toimittaa tiedot on yhteisesti valmistajalla ja maahantuojalla, jos sekä valmistaja että maahantuoja ovat sijoittautuneet EU:n ulkopuolelle

Kenelle ja millä ehdoin

Tupakkatuotteiden vaatimukset löytyvät Valviran verkkosivuilla: http://www.valvira.fi/tupakka/tuotevalvonta/tupakkatuotteet.

Sähkösavukkeiden ja nikotiininesteiden vaatimukset löytyvät Valviran verkkosivuilla: http://www.valvira.fi/tupakka/tuotevalvonta/sahkosavukkeet-tayttosailiot-ja-nikotiininesteet

Poltettavaksi tarkoitettujen kasviperäisten tuotteiden vaatimukset löytyvät Valviran verkkosivuilla: http://www.valvira.fi/tupakka/tuotevalvonta/poltettavaksi-tarkoitetut-kasviperaiset-tuotteet.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira
Palvelun toteuttaaSosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira
Päivitetty: 1.2.2019