suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Tulkkipalvelu

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveydenhuollossa on oikeus asioida ja saada palvelua suomeksi tai ruotsiksi. Vammaisilla on oikeus viittomakieliseen tulkkaukseen.

Kangasalla ostetaan tulkkipalvelut Pirkanmaan tulkkikeskukselta. Sosiaalityöntekijä on yhteydessä tarpeen mukaan tulkkikeskukseen tulkin tilaamisen osalta joko asiakastapaamiseen tai puhelinneuvotteluun.

Toimi näin

Ota yhteyttä Kangasalan sosiaalipalveluihin tai Pälkäneellä Pälkäneen kuntaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Tulkkipalveluihin on oikeus silloin, kun tulkkausta tarvitaan asian käsittelemiseksi.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollossa on oikeus asioida ja saada palvelua suomeksi tai ruotsiksi. Pohjoismaiden kansalaiset voivat käyttää terveydenhuoltopalveluissa suomea, islantia, norjaa, ruotsia tai tanskaa. Tarvittaessa on huolehdittava siitä, että Pohjoismaiden kansalaiset saavat tarvitsemansa tulkkaus- ja käännösavun. Myös muunkielisiä tulkkauspalveluita voidaan järjestää harkinnan mukaan.

Vammaisilla henkilöillä on lakiin perustuva oikeus saada tarvitsemiaan tulkkauspalveluita, esimerkiksi viittomakielen tulkkausta. Oikeutta vammaisten henkilöiden tulkkauspalveluun haetaan kirjallisesti Kelasta. Tulkki tilataan Vammaisten tulkkauspalvelukeskuksesta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 28.5.2020