suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Tulkkipalvelu

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sinulla on oikeus asioida ja saada palvelua omalla äidinkielelläsi terveydenhuollossa. Voit käyttää tarvittaessa tulkkipalvelua.

Mikäli asiakas ei osaa suomea tai ruotsia riittävästi asioinnin tarpeeseen nähden eikä henkilökunnasta löydy potilaan käyttämää kieltä taitavaa henkilöä, sosiaali- ja terveystoimen toimipaikat huolehtivat tulkin hankinnasta ja tulkkauskustannuksista.

Tulkkipalvelut Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän palveluihin ostetaan tarvittaessa esim. mobiilitulkkauspalveluTulkalta.

Toimi näin

Jos tiedät tarvitsevasi tulkkausapua vastaanotolla, voit ottaa yhteyttä suoraan siihen yksikköön, mihin sinulla on ajanvaraus.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollossa on oikeus asioida ja saada palvelua suomeksi tai ruotsiksi. Pohjoismaiden kansalaiset voivat käyttää terveydenhuoltopalveluissa suomea, islantia, norjaa, ruotsia tai tanskaa. Tarvittaessa on huolehdittava siitä, että Pohjoismaiden kansalaiset saavat tarvitsemansa tulkkaus- ja käännösavun. Myös muunkielisiä tulkkauspalveluita voidaan järjestää harkinnan mukaan.

Vammaisilla henkilöillä on lakiin perustuva oikeus saada tarvitsemiaan tulkkauspalveluita, esimerkiksi viittomakielen tulkkausta. Oikeutta vammaisten henkilöiden tulkkauspalveluun haetaan kirjallisesti Kelasta. Tulkki tilataan Vammaisten tulkkauspalvelukeskuksesta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti, islanti, tanska, norja
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 6.12.2021