suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Tukiperhetoiminta

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Tavoitteena on perheen voimaantuminen tukiperhetoiminnan ja tarvittavien muiden tukimuotojen avulla.

Lapset käyvät tukiperheessä yhden viikonlopun kuukaudessa. Siellä he saavat iänmukaista huolenpitoa, virikkeitä sekä uusia turvallisia ihmissuhteita.

Palvelua haetaan yhdessä vastuusosiaalityöntekijän kanssa. Palvelun hakemiseen tarvitaan molempien huoltajien suostumus.

Tukiperheet ovat vapaaehtoistoimijoita, jotka Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta rekrytoi ja valmentaa.

Palvelu on asiakkaille maksuton.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu lastensuojelun asiakasperheille, joilla on erityisen tuen tarve. Palvelu auttaa kasvatukseen, jaksamiseen sekä pieneen sosiaaliseen verkostoon liittyvissä ongelmissa.

Tausta ja lainsäädäntö

Erityistä tukea tarvitsevalle lapselle ja hänen perheelleen voidaan järjestää tukihenkilö tai -perhe. Tukihenkilön saaminen ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta.

Tukihenkilö tapaa lasta yhteisen tekemisen tai harrastusten merkeissä parin tunnin ajan viikon tai kahden viikon välein. Tukiperhetoiminnassa lapsi viettää tukiperheen luona esimerkiksi yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukihenkilölle tai -perheelle maksetaan työstä kulukorvaus ja palkkio. Työhön saa koulutusta. Tukihenkilöiden ja -perheiden vaitiolovelvollisuus jatkuu myös työn päättymisen jälkeen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 20.2.2020