suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Tukiperhetoiminta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tukiperhettä voivat hakea tamperelaiset ja orivesiläiset lapsiperheet, joissa vanhempien voimavarat ovat vähäiset tai lapsi tarvitsee toisen perheen rinnalla kulkijaksi. Tukiperhe ottaa lapsen luokseen viikonlopuksi kerran kuukaudessa. Loma-aikoina lapsi voi viettää tukiperheessä pidemmänkin ajan. Tukiperhe on tavallinen perhe, jonka luokse lapsi voi mennä sovitusti esimerkiksi viikonlopuksi.

Tukiperheet on tarkoitettu pääasiassa alle 12-vuotiaille lapsille. Tukiperhettä toivova vanhempi voi ottaa yhteyttä oman alueensa sosiaaliasemalle ja keskustella mahdollisuuksista saada tukiperhe. Sosiaalityöntekijä välittää lapsen tukiperhepyynnön Perhehoito Luotsiin, joka etsii ja valmentaa tukiperheet.

Koska tukiperhettä tarvitsevia lapsia on jatkuvasti enemmän kuin toimivia tukiperheitä, jonotusaika on usein pitkä. Tukiperhettä etsittäessä kartoitetaan myös, löytyykö lapsen omasta lähipiiristä sopivia perheitä.

Toimi näin

Toivoessasi perheellesi tukiperhettä voit ottaa yhteyttä oman alueesi sosiaaliasemalle ja keskustella mahdollisuuksista saada tukiperhe. Sosiaalityöntekijä välittää lapsen tukiperhepyynnön Perhehoito Luotsiin, joka etsii ja valmentaa tukiperheet.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Erityistä tukea tarvitsevalle lapselle ja hänen perheelleen voidaan järjestää tukihenkilö tai -perhe. Tukihenkilön saaminen ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta.

Tukihenkilö tapaa lasta yhteisen tekemisen tai harrastusten merkeissä parin tunnin ajan viikon tai kahden viikon välein. Tukiperhetoiminnassa lapsi viettää tukiperheen luona esimerkiksi yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukihenkilölle tai -perheelle maksetaan työstä kulukorvaus ja palkkio. Työhön saa koulutusta. Tukihenkilöiden ja -perheiden vaitiolovelvollisuus jatkuu myös työn päättymisen jälkeen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 8.12.2021