suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tukiperhetoiminta

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Tukiperheet ovat tavallisia perheitä, jotka valmennamme toimimaan tukiperheinä. Tukiperhe voi tarjota erityistä tukea tarvitsevalle lapselle hänen kasvuaan ja kehitystään tukevaa yhdessäoloa ja tekemistä. Tukiperhetoiminta tarjoaa lapsen vanhemmille jaksamista edistävän lepohetken.

Lapsi viettää tukiperheen kanssa ennalta sovitusti yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukiperheet asuvat alle 150 kil ...

Toimi näin

Lastensuojelun tukiperhetoiminnan yhteystiedot - Sähköposti: tukiperhe@hel.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu erityisen tuen tarpeessa tai lastensuojelun asiakkaana oleville. Palvelu auttaa kasvatukseen, jaksamiseen sekä pieneen sosiaaliseen verkostoon liittyvissä ongelmissa.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Erityistä tukea tarvitsevalle lapselle ja hänen perheelleen voidaan järjestää tukihenkilö tai -perhe. Tukihenkilön saaminen ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta.

Sekä tukihenkilö- että tukiperhetoiminta räätälöidään lapsen ja perheen yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tukihenkilö tapaa lasta yhteisen tekemisen tai harrastusten merkeissä parin tunnin ajan viikon tai kahden viikon välein. Tukiperhetoiminnassa lapsi viettää tukiperheen luona esimerkiksi yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukihenkilölle tai -perheelle maksetaan työstä kulukorvaus ja palkkio. Työhön saa koulutusta. Tukihenkilöiden ja -perheiden vaitiolovelvollisuus jatkuu myös työn päättymisen jälkeen.

Palvelun toteuttaa

Helsingin kaupunki

Palvelusta vastaa

Helsingin kaupunki, Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Tekstistä vastaa: Helsingin kaupunki, Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Päivitetty: 31.3.2024