suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mustasaaren kunta

Tukipalvelut

  • Palvelu
  • Mustasaari
  • Julkinen palvelu

Turvapuhelin

Turvapuhelimet on tarkoitettu turvaksi kotona asuville ikääntyneille, joilla on esimerkiksi taipumusta kaatuiluun. Tätä apuvälinettä käytetään avun kutsumiseksi nopeasti, mikä lisää ikääntyneiden turvallisuutta. Lisätietoja saa kotipalveluohjaajalta. Ovivahti lisää kotona asuvien muistisairaiden turvallisuutta. Ovivahti on kytketty turvapuhelimeen ja koodattu niin, että se aktivoituu sovittuina aikoina.

Ateriapalvelu

Ateriapalvelujen tarkoituksena on turvata yksi päivittäinen ateria (lounas) niille eläkeläisille, joilla on vaikeuksia valmistaa ateria itse. Aterian kotiinkuljetus on tarveharkintainen. Senioripisteessä Sepänkylässä tarjotaan päivittäin maksullinen lounas.

Vaatehuolto

Pesulapalvelut on tarkoitettu eläkeläisille, jotka tarvitsevat apua pyykinpesussa.

Kylvetys- ja saunapalvelut

Kylvetys- ja saunapalvelut on tarkoitettu eläkeläisille, joilla on puutteelliset pesutilat tai joilta peseytymismahdollisuudet puuttuvat kokonaan. Kotipalvelun henkilökunta auttaa tarvittaessa peseytymisessä. Kylvetys- ja saunapalveluja tarjotaan Solgårdissa ja Raippaluodon, Koivulahden, Veikkaalan ja Helsingbyn eläkeläistaloissa sekä Sulvan palvelukeskuksessa.

Kauppa-apu

Kauppa-apua tarjotaan ikääntyneille, jotka eivät pysty enää suoriutumaan kaupassa käynnistä itse.

Sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut

Sosiaalihuoltolain mukaisia kuljetuspalveluja voidaan myöntää henkilölle, joka ei selviydy itsenäisesti julkisilla kulkuvälineillä liikkumisesta. Sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelutarpeen arvioinnissa otetaan huomioon hakijan taloudellinen ja sosiaalinen tilanne. Sosiaalilautakunta vahvistaa vuosittain tulo- ja omaisuusrajan, jotka huomioidaan hakemuksen käsittelyssä.

Päiväkeskusryhmät

Jokaisella kotipalvelualueella järjestetään päiväkeskustoimintaa eläkeläisille, jotka saavat kotipalveluja ja joiden katsotaan olevan yksinäisiä ja tarvitsevan sosiaalista yhdessäoloa ja viriketoimintaa. Päiväkeskustoimintaa järjestetään kerran viikossa Koivulahden, Helsingbyn ja Raippaluodon eläkelaistaloissa sekä Sulvan kotipalvelutoimistossa ja Senioripisteessä Sepänkylässä. Päiväkeskustoimintaan on järjestetty yhteiskuljetus. Päivän aikana on tarjolla ruokaa ja kahvia edulliseen hintaan. Toiminnan tavoitteena on ylläpitää ikääntyneiden toimintakykyä.

Toimi näin

Alueet:

Raippaluoto–Björköby puh. 06 327 7984

Pohjois-Mustasaari puh. 06 327 7846

Koivulahti puh. 06 327 7978

Sepänkylä–Böle puh. 06 327 7292

Etelä- ja Itä-Mustasaari puh. 06 320 1194

Sulva puh. 06 344 0588

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMustasaaren kunta
Palvelusta vastaaMustasaaren kunta
Alue Mustasaari
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Mustasaaren kunta
Päivitetty: 10.6.2020