suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Lapsesi ja perheesi voi saada tukihenkilön tai tukiperheen, kun perhetilanteesi tarvitsee sitä.

Tukiperhetoiminnan tavoitteena on tukea perhettäsi niin, että jatkossa selviydytte omin voimin.

Tukiperheen ihmissuhteet voivat auttaa lastasi selviytymään elämän muutoksista.

Tukiperhetoiminta voi tuoda pitkäjänteisesti toteutettuna myös pysyvyyttä lapsesi elämään.

Tukiperheissä tehdään ihan tavallisia asioita. Lapsesi saa sieltä uusia virikkeitä, kavereita ja aikuissuhteita, jotka tukevat lapsesi kasvua. Samalla tukiperhetoiminta auttaa sinua vanhempana jaksamaan, kun saat tilaisuuden hengähtää.

Toimi näin

Ota yhteyttä alueesi sosiaalityöntekijään. Katso yhteystietoja linkeistä "Aikuissosiaalityön työntekijöiden yhteystiedot" ja "Lastensuojelun työntekijöiden yhteystiedot".

Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada tukihenkilön tai tukiperheen, kun sinulla vanhempana on vaikeuksia kasvatusasioissa, ongelmia perheen ihmissuhteissa tai olet eroamassa/eronnut, sinulla/teillä on psyykkistä tai fyysistä väsymystä tai perheesi elämäntilanteessa on kriisi.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Erityistä tukea tarvitsevalle lapselle ja hänen perheelleen voidaan järjestää tukihenkilö tai -perhe. Tukihenkilön saaminen ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta.

Tukihenkilö tapaa lasta yhteisen tekemisen tai harrastusten merkeissä parin tunnin ajan viikon tai kahden viikon välein. Tukiperhetoiminnassa lapsi viettää tukiperheen luona esimerkiksi yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukihenkilölle tai -perheelle maksetaan työstä kulukorvaus ja palkkio. Työhön saa koulutusta. Tukihenkilöiden ja -perheiden vaitiolovelvollisuus jatkuu myös työn päättymisen jälkeen.

Perustiedot

Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 14.5.2020