suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Lapsellesi voidaan myöntää tukihenkilö tai tukiperhe lapsiperhesosiaalityön tukitoimena sosiaalityöntekijän tai ohjaajan päätöksellä.

Tukiperhetoiminnan tavoitteena on tukea lastasi ja koko perheen hyvinvointia. Yleisimmin lapsi viettää tukiperheessä yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukiperheen ihmissuhteet voivat auttaa lastasi selviytymään elämän muutoksista.

Tukiperhetoiminta voi tuoda pitkäjänt ...

Toimi näin

Ota yhteyttä omaan sosiaalityöntekijääsi tai sosiaaliohjaajaasi puhelinaikana. Mikäli perheelläsi ei ole voimassaolevaa asiakkuutta, voit ottaa yhteyttä Naantalin palvelutarpeen arvioinneista vastaavaan tiimiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsiperhesosiaalityön tai lastensuojelun asiakkaalle voidaan erillisen harkinnan perusteella myöntää tukihenkilö tai tukiperhe. Lapset viettävät yleisimmin tukiperheessä yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukihenkilöä lapsi tai nuori tapaa yleisimmin noin 2-4 kertaa kuukaudessa. Tukiperhekäyntien ja tukihenkilötapaamisten tiiviys sovitaan kuitenkin aina tilannekohtaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Erityistä tukea tarvitsevalle lapselle ja hänen perheelleen voidaan järjestää tukihenkilö tai -perhe. Tukihenkilön saaminen ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta.

Sekä tukihenkilö- että tukiperhetoiminta räätälöidään lapsen ja perheen yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tukihenkilö tapaa lasta yhteisen tekemisen tai harrastusten merkeissä parin tunnin ajan viikon tai kahden viikon välein. Tukiperhetoiminnassa lapsi viettää tukiperheen luona esimerkiksi yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukihenkilölle tai -perheelle maksetaan työstä kulukorvaus ja palkkio. Työhön saa koulutusta. Tukihenkilöiden ja -perheiden vaitiolovelvollisuus jatkuu myös työn päättymisen jälkeen.

Palvelun toteuttaa

Naantalin kaupunki

Palvelusta vastaa

Naantalin kaupunki
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 31.10.2022