suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Lapsen ja perheen tarvetta tukihenkilötoimintaan tai tukiperheeseen arvioidaan sosiaalityössä yhdessä perheen kanssa. Palvelua voidaan järjestää sosiaalihuoltalain mukaan, joten tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnan tarpeellisuuden arvioinnin tekee aikuis- ja perhesosiaalityön sosiaalityöntekijä.

Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä tukihenkilö- ja tukiperhetoimintaan liittyvissä asioissa aikuis- ja perhesosiaalityön sosiaaliohjaajiin. Voit ottaa yhteyttä myös aikuis- ja perhesosiaalityön sosiaalityöntekijöihin.

Maahanmuuttajien tukihenkilö- ja tukiperhetoimintaan liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä maahanmuuttotyön sosiaaliohjaajaan.

Aikuis- ja perhesosiaalityö sekä maahanmuuttotyö toimivat sosiaalitoimiston tiloissa. Lisätietoja Laukaan sosiaalipalveluista saat verkkosivuilt.

Tausta ja lainsäädäntö

Erityistä tukea tarvitsevalle lapselle ja hänen perheelleen voidaan järjestää tukihenkilö tai -perhe. Tukihenkilön saaminen ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta.

Sekä tukihenkilö- että tukiperhetoiminta räätälöidään lapsen ja perheen yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tukihenkilö tapaa lasta yhteisen tekemisen tai harrastusten merkeissä parin tunnin ajan viikon tai kahden viikon välein. Tukiperhetoiminnassa lapsi viettää tukiperheen luona esimerkiksi yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukihenkilölle tai -perheelle maksetaan työstä kulukorvaus ja palkkio. Työhön saa koulutusta. Tukihenkilöiden ja -perheiden vaitiolovelvollisuus jatkuu myös työn päättymisen jälkeen.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 31.10.2022