suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Lapselle ja perheelle voidaan järjestää tukihenkilö- tai tukiperhe tukea tarvitsevassa tilanteessa, eikö palvelun saaminen edellytä lastensuojelun asiakkuutta. Palvelun piiriin voi hakeutua myös oma-aloitteisesti. Keskeisimpiä perusteluja näiden palvelujen myöntämiselle on yksinhuoltajuus, vähäiset sosiaaliset suhteet tai haastellinen elämäntilanne.

Kuopion kaupunki järjestää yhteistyössä Nuorten palvelu ry:n kanssa 10-28-vuotiaille zempparitoimintaa, jolla on tarkoitus tarjota lapsille ja nuorille onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä, uusia sosiaalisia tilanteita sekä tukea sen hetkisissä pulmatilanteissa. Zempparitoiminta ei kohdennu lastensuojelun asiakkuuksiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Erityistä tukea tarvitsevalle lapselle ja hänen perheelleen voidaan järjestää tukihenkilö tai -perhe. Tukihenkilön saaminen ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta.

Tukihenkilö tapaa lasta yhteisen tekemisen tai harrastusten merkeissä parin tunnin ajan viikon tai kahden viikon välein. Tukiperhetoiminnassa lapsi viettää tukiperheen luona esimerkiksi yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukihenkilölle tai -perheelle maksetaan työstä kulukorvaus ja palkkio. Työhön saa koulutusta. Tukihenkilöiden ja -perheiden vaitiolovelvollisuus jatkuu myös työn päättymisen jälkeen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 22.1.2020