suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kempeleen kunta

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

  • Palvelu
  • Kempele
  • Julkinen palvelu

Kunta voi järjestää erityistä tukea tarvitsevalle lapselle ja hänen perheelleen tukihenkilön tai -perheen.

Tukiperhetoiminnan tavoitteena on tukea perhettäsi niin, että jatkossa selviydytte omin voimin.

Tukiperheissä tehdään ihan tavallisia asioita. Lapsesi saa sieltä uusia virikkeitä, kavereita ja aikuissuhteita, jotka tukevat lapsesi kasvua. Samalla tukiperhetoiminta auttaa sinua vanhempana jaksamaan, tarjoamalla sinulle tilaisuuden hengähtää.

Toimi näin

Ota yhteyttä Kempeleen kunnan sosiaalityöntekijään.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinulla on vaikeuksia kasvatusasioissa, perheesi ihmissuhteissa on ongelmia, olet eroamassa/eronneet, sinulla/teillä on psyykkistä tai fyysistä väsymystä tai perheenne elämäntilanteessa on kriisi.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Erityistä tukea tarvitsevalle lapselle ja hänen perheelleen voidaan järjestää tukihenkilö tai -perhe. Tukihenkilön saaminen ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta.

Tukihenkilö tapaa lasta yhteisen tekemisen tai harrastusten merkeissä parin tunnin ajan viikon tai kahden viikon välein. Tukiperhetoiminnassa lapsi viettää tukiperheen luona esimerkiksi yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukihenkilölle tai -perheelle maksetaan työstä kulukorvaus ja palkkio. Työhön saa koulutusta. Tukihenkilöiden ja -perheiden vaitiolovelvollisuus jatkuu myös työn päättymisen jälkeen.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKempeleen kunta
Alue Kempele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kempeleen kunta
Päivitetty: 29.12.2020