suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Tuettu työllistäminen

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan kunnassa työllistämispalveluita järjestetään keskitetysti. Työllistämispalvelut tarjoavat eri elämäntilainteisiin sopivia, yksilöllisiä työllistymispolkuja takaisin työelämään. Työpaikat voivat sijaita joko Laukaan kunnassa tai lähialueen yrityksissä.

Laukaan kunta työllistää työllisyysmäärärahoilla työttömiä työnhakijoita kunnan toimialoille erilaisiin tehtäviin. Palkkatuettuihin tehtäviin työllistetään pääasiassa henkilöitä, joilla on työttömyyden perusteella palkkatukioikeus ja jotka ovat saaneet yli 300 päivää työttömyyden perusteella maksettua työmarkkinatukea tai ovat velvoitetyöllistettäviä.

Laukaan kunnan työllistämispalvelut auttaa työnantajia kohderyhmän rekrytointiprosessin erivaiheissa tai hoitaa tarvittaessa sen kokonaan. Laukaan kunta maksaa järjestöille, yhdistyksille ja yrityksille 400 €/kk/työntekijä suuruista kuntalisää niiden työllistäessä tai ottaessa oppisopimustyösuhteeseen (ammatillisiin perustutkinto-opintoihin) yli 300 päivää työmarkkinatukea työttömyyden perusteella saaneita Laukaalaisia työttömiä työnhakijoita.

Toimi näin

Tuettuun työllistämiseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä työllisyyskoordinaattoriin. Työllisyyskoordinaattorin toimipiste on Laukaan kirkonkylällä osoitteessa Laukaantie 22. Lisätietoja työllisyysyksikön palveluista sekä henkilöstön yhteystiedot löydät kunnan verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kunnan palkkatuki ja kuntalisä ovat määrärahasidonnaisia. Palkattavan henkilön palkkatukikelpoisuuden päättää TE-toimisto.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnat tukevat sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden työllistymistä tarjoamalla neuvontaa ja työmahdollisuuksia. Tuettu työllistyminen koskee henkilöä, joka vamman, sairauden, meneillään olevan kuntoutuksen tai muun syyn vuoksi tarvitsee työllistymiseensä erityistukea. Tukimahdollisuuksista saa tietoa kunnan sosiaalitoimesta. Tavoitteena on palkkatyösuhteen syntyminen.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 19.5.2019