suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Tuettu työllistäminen

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Sinulla on mahdollisuus päästä maksuttomiin työllistymistä tukeviin palveluihin oman tavoitteesi ja palvelutarpeesi mukaan.

Starttipajatoiminta on tarkoitettu 18-29 -vuotiaille nuorille matalankynnyksen palveluksi, joka rakennetaan yksilöllisen tavoitteen ja suunnitelman mukaisesti.

Toiminnallinen kartoitusjakso on palvelu, jonka tavoitteena on kartoittaa työ- ja toimintakykyäsi jatkosuunnitelmien tekemisen tueksi. Työaika ja työtehtävät ovat räätälöitävissä.

Terveydenhoitajan palvelut ovat osa työllisyyspalvelun asiakkaille tarjottavia palveluja. Tavoitteena on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen siten, että työllistymiseen liittyvien suunnitelmien tekeminen mahdollistuisi. Palvelutarpeen mukaan voimme hankkia asiantuntijalausuntoja ja konsultaatiota työkykyselvitysten tueksi.

Työhönvalmennuksessa ja yritysyhteistyössä sinulla on mahdollisuus saada yksilöllistä palvelua työllistymisesi edistämiseksi, työnantajaverkostoja ja työkaluja päästäksesi töihin yrityksiin.

Työssävalmennuksessa saat työllisyyspalvelun yhteistyöyrityksiltä valmennusta työhön kiinnittyäksesi. Työssävalmennuksessa voi olla lyhyt työkokeilujakso, jonka jälkeen valmennus toteutetaan työsuhteessa.

Kohdennetussa työnetsinnässä ja valmennuksessa painotetaan työnhakutaitojen kehittämistä. Valmennus keskittyy työnhakijan työhön pääsemisen edistämiseen. Valmennuksessa haetaan työnhakijan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti työsuhteista työtä. Palvelun tuottavat työllisyyspalvelun palveluntuottajat.

Toimi näin

Asiakkaat ohjautuvat Kuopion kaupungin työllisyyspalveluun pääasiassa alku- ja neuvontapalvelun kautta, joten usein ensimmäinen kontaktisi on työllisyyspalvelukoordinaattori, jonka kanssa voit aloittaa suunnitelman tekemisen työllistymisesi tueksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnat tukevat sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden työllistymistä tarjoamalla neuvontaa ja työmahdollisuuksia. Tuettu työllistyminen koskee henkilöä, joka vamman, sairauden, meneillään olevan kuntoutuksen tai muun syyn vuoksi tarvitsee työllistymiseensä erityistukea. Tukimahdollisuuksista saa tietoa kunnan sosiaalitoimesta. Tavoitteena on palkkatyösuhteen syntyminen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 22.1.2020