suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Tuettu työ

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Tuettu työ on työhönvalmentajan tai -ohjaajan tukemana toteutettua työsuhteista palkkatyötä tavallisella työpaikalla. Työn tekeminen perustuu työsuhteeseen, jossa sopijaosapuolina ovat työnantaja ja työntekijä. Tuetun työllistymisen tavoitteena on lisätä tukea tarvitsevan vammaisen henkilön ammatillista ja sosiaalista elämänlaatua tukemalla hänen täysivaltaista osallistumista yhteiskunnan toimintaan.

Työllistymisessä tarvittavan tuen tarjoaa työhönvalmentaja tai -ohjaaja, joka on tukena kaikissa työllistymisen vaiheissa, lähtien työpaikan etsimisestä perehdytykseen ja työsuhteen ylläpitoon tukikäyntien avulla. Hän on myös työnantajan ja työyhteisön yhteistyökumppani.

Ohjauksen ja tuen avulla työ voidaan räätälöidä jokaiselle työntekijälle ja työnantajalle juuri sopivaksi kokonaisuudeksi niin, että työntekijän kyvyt ja työnantajan tarpeet kohtaavat. Tämä koskee sekä työtehtäviä, työaikaa, että palkkausta. Palkan osalta täytyy huomioida palkan ja sosiaaliturvan yhteensovittaminen.

Työhönvalmentajan tai -ohjaajan palvelu on vammaiselle työllistyjälle osa sosiaalihuollon palvelua. Palvelulla parannetaan vammaisten ihmisten elämänlaatua ja toimeentuloa sekä osallisuutta ja tasa-arvoa.

Toimi näin

Tuettuun työhön liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä työllistämispalvelujen ohjaajaan, puhelinaika arkisin klo 8-9. Voit ottaa yhteyttä myös vammaispalvelujen palveluohjaajaan, puhelinaika arkisin klo 9-10. Lisätietoja palvelusta löydät verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakas on 18 vuotta täyttänyt kehitysvammainen henkilö tai hän tarvitsee erityistä tukea työllistymiseensä.

Palvelu on maksuton.

Palvelu on työllistyjälle ja työnantajalle maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnat tukevat sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden työllistymistä tarjoamalla neuvontaa ja työmahdollisuuksia. Tuettu työllistyminen koskee henkilöä, joka vamman, sairauden, meneillään olevan kuntoutuksen tai muun syyn vuoksi tarvitsee työllistymiseensä erityistukea. Tukimahdollisuuksista saa tietoa kunnan sosiaalitoimesta. Tavoitteena on palkkatyösuhteen syntyminen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 18.5.2019