suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Tuettu harrastus- ja kerhotoiminta

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelua on lapsi- ja perhekohtainen lastensuojelu. Palvelu on tarkoitettu lapselle, hänen vanhemmalleen tai muille huoltajille silloin, kun lapsen oikeus turvalliseen ja virikkeelliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehittymiseen ja erityiseen suojeluun ei toteudu tai on syytä pelätä sen jäävän toteutumatta. Lastensuojelun sosiaalityöntekijä etsii yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisuvaihtoehtoja, järjestää tukitoimia ja palveluja sekä seuraa ja arvioi niiden toteutumista ja vaikuttavuutta. Avohuollon tukitoimissa korostuu suunnitelmallinen ja kokonaisvaltainen sosiaalityö ja perheen ohjaaminen tarvittavien palvelujen piiriin.

Avohuollon sosiaalityössä auttamisen keinojamme ovat esimerkiksi

  • taloudellinen tuki perheelle
  • lasten ja nuorten harrastusten sekä lomatoiminnan tukeminen
  • tukihenkilö tai tukiperhe
  • perhetyö
  • jälkihuoltonuoren opiskelun ja ammatinvalinnan sekä asumisen tukeminen

Toimi näin

Asiointi Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden luona tapahtuu ajanvarauksen kautta. Sosiaalityöntekijöillä on arkipäivisin puhelinpalveluaika klo 13.00 -13.30 puh. 03 41911.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun ja muiden sosiaalipalvelujen asiakas voi saada tukea harrastus- tai kerhotoimintaan. Tuen tarkoitus on mahdollistaa pitkäjänteinen harrastustoiminta tai muu osallistuminen. Tukea voi saada esimerkiksi kerho- tai kurssimaksuihin tai harrastuksessa välttämättömien välineiden hankintaan.

Myös jotkin yhdistykset ja järjestöt tarjoavat harrastusmahdollisuuksia vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille maksutta tai pienin kustannuksin. Alennuksista kannattaa tiedustella kunnasta tai suoraan harrastus- ja kerhotoiminnan järjestäjiltä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 13.10.2020