suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siuntion kunta

Tuettu asuminen

  • Palvelu
  • Siuntio
  • Julkinen palvelu

Tuetussa asumisessa asuva henkilö tarvitsee tukea ja ohjausta kyetäkseen asumaan itsenäisesti kotonaan tai tukiasunnossa. Henkilö asuu lähtökohtaisesti omassa kodissaan (vuokra-, omistus- tai muussa vastaavassa asunnossa).

Jos asiakkaalla ei ole käytössään hänen tarpeitaan vastaavaa asuntoa, häntä avustetaan asunnon hankinnassa. Tarvittaessa hänelle järjestetään tukiasunto, josta siirrytään itsenäisempään asumiseen sitten, kun kuntoutuminen on edistynyt niin, että itsenäisempi asuminen on mahdollista.

Tukiasunto voi sijaita ns. sivuasuntona, jolloin viereisessä asunnossa oleva henkilö toimii tukihenkilönä. Tukiasunto voi olla myös lähellä palvelukeskusta tai se voi olla osa asuntoryhmää.

Mielenterveyskuntoutujien osalta asuminen tukiasunnossa on luonteeltaan tilapäistä. Vammaisilla henkilöillä asuminen voi olla pysyväisluonteista.

Toimi näin

Ole yhteydessä Siuntion kunnan sosiaalitoimistoon puhelinaikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Tuettua asumista myönnetään tilanteissa, jossa asiakas tarvitse tukea arkielämän itsenäisessä pärjäämisessä.

Palvelu on maksullinen.

Asiakas vastaa vuokran maksamisesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Tuettu asuminen on asumismuoto, johon liittyy sosiaalipalveluita, kuten sosiaaliohjaajan tarjoamaa tukea. Tuettua asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat tukea siirtyessään itsenäiseen asumiseen esimerkiksi vanhempien tai muiden huoltajien luota tai laitoksesta. Sitä voidaan tarjota myös esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille, päihdeongelmaisille henkilöille ja lapsiperheille, jotka tarvitsevat tukea arkitoiminnoissa ja elämänhallinnassa.

Tuettua asumista voidaan järjestää asukkaan omassa kodissa, asuntoloissa tai kunnan vuokra-asunnoissa, mutta palvelua voidaan tarjota myös muunlaisiin asuntoihin. Tukiasuntoja tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiuntion kunta
Palvelusta vastaaSiuntion kunta
Alue Siuntio
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Siuntion kunta
Päivitetty: 25.2.2020