suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Tuettu asuminen

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Naantali järjestää tuettua asumista omana toimintana. Asumispalveluohjaaja tai sosiaaliohjaaja tekee asukkaan luo kotikäyntejä tarpeen mukaan asumisen tueksi. Tuettua asumista voidaan myös ostaa muilta palveluntarjoajilta. Asiakas maksaa tuetussa asumisessa normaalin vuokran.

Tuettua asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat tukea itsenäiseen asumiseen tai itsenäiseen asumiseen siirtymisessä. Tuetulla asumisella tarkoitetaan asumisen tukemista sosiaaliohjauksella ja muilla sosiaalipalveluilla. Tuettua asumista järjestetään päihde-, mielenterveys- sekä lastensuojelullisin perustein. Tuetun asumisen tarve arvioidaan aina moniammatillisessa päihde- ja mielenterveystiimissä.

Toimi näin

Ota yhteyttä sosiaaliohjaajaan tai asumispalveluohjaajaan tuettuun asumiseen liittyvissä asioissa.

Tausta ja lainsäädäntö

Tuettu asuminen on asumismuoto, johon liittyy sosiaalipalveluita, kuten sosiaaliohjaajan tarjoamaa tukea. Tuettua asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat tukea siirtyessään itsenäiseen asumiseen esimerkiksi vanhempien tai muiden huoltajien luota tai laitoksesta. Sitä voidaan tarjota myös esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille, päihdeongelmaisille henkilöille ja lapsiperheille, jotka tarvitsevat tukea arkitoiminnoissa ja elämänhallinnassa.

Tuettua asumista voidaan järjestää asukkaan omassa kodissa, asuntoloissa tai kunnan vuokra-asunnoissa, mutta palvelua voidaan tarjota myös muunlaisiin asuntoihin. Tukiasuntoja tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 4.11.2019