suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Tuettu asuminen

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Palvelun kohderyhmänä on yli 18-vuotiaat päihde- ja mielenterveysongelmien ja muiden syiden vuoksi erityisen tuen tarpeessa olevat ja asumisessaan tukea tarvitsevat henkilöt. Asuminen voi tapahtua omistus-, vuokra- tai tukiasunnossa tai palvelukodissa. Asumispalveluiden myöntämiseksi psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn vajeen aiheuttaman erityisen tuen tarpeen tulee olla osoitettavissa eikä erityispalveluista voi saada pelkkää asuntoa.

Toimi näin

Soita maanantaista perjantaihin klo 12 - 13 puh. 044 718 7380 tai laita sähköpostia erityisasumispalvelut(at)kuopio.fi.

Henkilökohtainen asiointi ainoastaan ajanvarauksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tuettu asuminen on asumismuoto, johon liittyy sosiaalipalveluita, kuten sosiaaliohjaajan tarjoamaa tukea. Tuettua asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat tukea siirtyessään itsenäiseen asumiseen esimerkiksi vanhempien tai muiden huoltajien luota tai laitoksesta. Sitä voidaan tarjota myös esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille, päihdeongelmaisille henkilöille ja lapsiperheille, jotka tarvitsevat tukea arkitoiminnoissa ja elämänhallinnassa.

Tuettua asumista voidaan järjestää asukkaan omassa kodissa, asuntoloissa tai kunnan vuokra-asunnoissa, mutta palvelua voidaan tarjota myös muunlaisiin asuntoihin. Tukiasuntoja tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 9.1.2020