suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Tuettu asuminen

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Psykiatrinen kuntoutumisyksikkö Kajaste ja Pälkäneen avotyö tuottavat kuntouttavan asumisen palvelua, joka on verrattavissa tuettuun asumiseen. Kuntouttavalla asumisella tarkoitetaan säännöllistä mielenterveyskuntoutusta, johon on liitetty kotiin annettavia tukipalveluita.

Kuntouttavassa asumisessa asiakkaat asuvat omassa kodissaan. Kuntouttavan asumisen asiakkailla on yleensä tuen tarvetta sairauden hallinnassa, arjen toimintakyvyssä ja elämänhallinnassa tai talousasioissa. Palvelun tavoitteena on itsenäisen asumisen ja elämän tukeminen.

Kuntouttavaa asumisen palvelua järjestetään myös ostopalveluna muualla kuin omassa kodissa asuvien kohdalla.

Toimi näin

Asumispalveluihin voidaan ohjata usealta eri taholta. Ota yhteyttä omaan lähimpään hoitotahosi, esimerkiksi omalääkäriin tai kotisairaanhoitajaan.

Omalääkäriin voi ottaa yhteyttä OmaAseman ajanvarauksen puhelinnumeron kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkaan tulee olla täysi-ikäinen. Asumisen palveluita järjestetään, jos asiakkaalla on toimintakykyä heikentävä psykiatrinen sairaus.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tuettu asuminen on asumismuoto, johon liittyy sosiaalipalveluita, kuten sosiaaliohjaajan tarjoamaa tukea. Tuettua asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat tukea siirtyessään itsenäiseen asumiseen esimerkiksi vanhempien tai muiden huoltajien luota tai laitoksesta. Sitä voidaan tarjota myös esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille, päihdeongelmaisille henkilöille ja lapsiperheille, jotka tarvitsevat tukea arkitoiminnoissa ja elämänhallinnassa.

Tuettua asumista voidaan järjestää asukkaan omassa kodissa, asuntoloissa tai kunnan vuokra-asunnoissa, mutta palvelua voidaan tarjota myös muunlaisiin asuntoihin. Tukiasuntoja tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 13.3.2020