suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Tuettu asuminen

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalitoimistoissa tuetaan erilaisissa asumiseen liittyvissä tilanteissa.

Asumisongelmien taustalta voi löytyä erilaisia elämän vaikeuksia. Niiden ratkaisemiseksi on olemassa eri kanavia ja palvelujärjestelmiä. Asumisen ongelmia on tärkeää lähteä hoitamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Mikäli sinulla on vuokranmaksuvaikeuksia, vaikeuksia tukien ja etuuksien hakemisessa, häätö uhkaa tai sinulla on muita haasteita asumissa, ota rohkeasti yhteyttä oman kuntasi sosiaalitoimistoon. Sosiaalialan ammattilaiset auttavat ja neuvovat erilaisissa tilanteissa. Pyrkimyksenä on, että tilanteesi parantuu ja asuminen voisi jatkua normaalisti tai sinulle järjestyy asunto tuettuna tai itsenäisesti asuen. Ota yhteyttä ajoissa!

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Tuettu asuminen on asumismuoto, johon liittyy sosiaalipalveluita, kuten sosiaaliohjaajan tarjoamaa tukea. Tuettua asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat tukea siirtyessään itsenäiseen asumiseen esimerkiksi vanhempien tai muiden huoltajien luota tai laitoksesta. Sitä voidaan tarjota myös esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille, päihdeongelmaisille henkilöille ja lapsiperheille, jotka tarvitsevat tukea arkitoiminnoissa ja elämänhallinnassa.

Tuettua asumista voidaan järjestää asukkaan omassa kodissa, asuntoloissa tai kunnan vuokra-asunnoissa, mutta palvelua voidaan tarjota myös muunlaisiin asuntoihin. Tukiasuntoja tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Alue Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Päivitetty: 6.2.2020