suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jyväskylän kaupunki

Tuettu asuminen

  • Palvelu
  • Jyväskylä
  • Julkinen palvelu

Mattilan perhetukikodissa toimii jyväskyläläisiä lapsiperheitä varten tarkoitettu tuetun asumisen perheyksikkö. Tuetulla asumisella tarkoitetaan asumismuotoa, jossa perheet asuvat Mattilan perhetukikodin osoittamassa väliaikaisessa kodissa.

Jälkihuoltonuorten tukiasunnot ovat Jyväskylän vuokra-asuntojen tai Jyväskylän seudun nuoriso- ja palveluasuntojen yksiöitä tai kaksioita eri puolilla kaupunk ...

Toimi näin

Tuettuun asumiseen tullaan asiakkaaksi lastensuojelun sosiaalityön kautta, aikuisten sosiaalityön kautta tai vammaispalveluista.

Tausta ja lainsäädäntö

Tuettua asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat tukea itsenäisessä asumisessa tai itsenäiseen asumiseen siirtymisessä. Tuetulla asumisella tarkoitetaan asumisen tukemista sosiaaliohjauksella ja tarvittaessa muilla sosiaalipalveluilla.

Sitä voidaan tarjota myös esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille ja päihdeongelmaisille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea arkitoiminnoissaan ja elämänhallinnassaan.

Tuettua asumista voidaan järjestää asukkaan omassa kodissa tai kunnan vuokra-asunnoissa, mutta palvelua voidaan tarjota myös muunlaisiin asuntoihin. Tukiasuntoja tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Lastensuojelun avohuollon tukitoimet

Palvelun toteuttaa

Jyväskylän kaupunki

Palvelusta vastaa

Jyväskylän kaupunki
Tekstistä vastaa: Jyväskylän kaupunki
Päivitetty: 31.10.2022