suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Tuettu asuminen

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tukea annetaan erilaisissa asumiseen liittyvissä tilanteissa. Asumisongelmien taustalla voi olla erilaisia elämän vaikeuksia, joiden ratkaisemiseksi on olemassa eri kanavia ja palvelujärjestelmiä. Asumisen ongelmia (esim. vuokranmaksuvaikeudet, vaikeus hakea tukia ja etuuksia tai häätöuhka) on hyvä lähteä hoitamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Sosiaalialan ammattilaiset auttavat ja neuvovat erilaisissa tilanteissa. Pyrkimyksenä on, että tilanne paranee ja asuminen voi jatkua normaalisti tai sinulle järjestyy asunto tuettuna tai itsenäisesti asuen. Ota ajoissa yhteyttä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tuettu asuminen on asumismuoto, johon liittyy sosiaalipalveluita, kuten sosiaaliohjaajan tarjoamaa tukea. Tuettua asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat tukea siirtyessään itsenäiseen asumiseen esimerkiksi vanhempien tai muiden huoltajien luota tai laitoksesta. Sitä voidaan tarjota myös esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille, päihdeongelmaisille henkilöille ja lapsiperheille, jotka tarvitsevat tukea arkitoiminnoissa ja elämänhallinnassa.

Tuettua asumista voidaan järjestää asukkaan omassa kodissa, asuntoloissa tai kunnan vuokra-asunnoissa, mutta palvelua voidaan tarjota myös muunlaisiin asuntoihin. Tukiasuntoja tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 22.6.2022