suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuusamon kaupunki

Tonttijako

  • Palvelu
  • Kuusamo
  • Julkinen palvelu

Asemakaavassa rakennuskortteliksi määritelty alue voidaan jakaa yhdeksi tai useammaksi tontiksi. Asemakaavasta ja siihen merkittävästä tonttijaosta vastaa kunta.

Tonttijako on suunnitelma siitä, millaisia rakennuspaikkoja kortteliin halutaan tehdä. Tonttijakoa voidaan tarvittaessa muuttaa, jos asemakaavan määräykset ja korttelialueella mahdollisesti käytetty rakennusoikeus sen sallivat.

Maanomistaja voi hakea kunnalta tonttijaon muutosta.

Tonttijaon lisäksi tarvitaan lohkomistoimitus tontin merkitsemiseksi kiinteistörekisteriin. Maanmittauslaitos hoitaa Kuusamon kaupungin alueella olevien kiinteistöjen lohkomiset.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaavasta ja siihen merkittävästä tonttijaosta vastaa kunta. Asemakaavassa rakennuskortteliksi määritelty uusi rakennettava alue voidaan jakaa yhdeksi tai useammaksi tontiksi. Tonttijako osoitetaan asemakaavakartalla, ja sen sitovuudesta määrätään asemakaavassa.

Myös maanomistaja voi hakea kunnalta tonttijaon muutosta. Tonttijako voidaan laatia erillisenä tai asemakaavassa. Jos tonttijaon laatiminen tai muuttaminen on erityisesti maanomistajan hakema, kunnalla on oikeus periä kustannukset maanomistajalta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKuusamon kaupunki
Palvelun toteuttaaKuusamon kaupunki
Alue Kuusamo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuusamon kaupunki
Päivitetty: 22.1.2020