suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenlinnan kaupunki

Tontin lohkominen asemakaava-alueella

  • Palvelu
  • Hämeenlinna
  • Julkinen palvelu

Lohkomistoimituksessa muodostetaan uusi tontti asemakaavan ja tonttijaon mukaan. Viranomainen käsittelee rasitteet ja kiinnitykset sekä tekee rajankäynnin, jos se on tarpeen. Muodostuva tontti merkitään kiinteistörekisteriin. Kunta vastaa asemakaavoitetun alueen lohkomisesta sitovan tonttijaon alueella sekä paikallisen kiinteistörekisterin ylläpidosta, ellei Maanmittauslaitoksen kanssa ole toisin sovittu. Maanmittauslaitos vastaa lohkomisista ja kiinteistörekisterin pidosta sitovan tonttijaon ulkopuolella. Hämeenlinnassa kaupungin tontti- ja mittauspalvelut vastaavat tontin lohkomisesta sekä muista tontteihin ja kiinteistöihin liittyvistä asioista. Asemakaava-alueilla tontin lohkomisesta ja kiinteistörekisterin ylläpidosta vastaa kaupunki, muualla Maanmittauslaitos.

Toimi näin

Tontin lohkominen tulee vireille hakemuksesta tai määräalalle myönnetyn lainhuudon perusteella. HAKEMINEN: Hae tontin lohkomista toimitushakemuksella. Voit tulostaa hakemuslomakkeen itse kaupungin internetsivuilta tai noutaa paperisena kaupungin palvelupisteistä. Täytä hakemuksen tiedot huolella. Voit toimittaa hakemuksen

  • postitse tontti- ja mittauspalveluihin
  • jättämällä hakemuksen johonkin kaupungin palvelupisteeseen tai
  • sähköpostitse maankäytön ja ympäristön palvelupisteeseen (skannattuna).

Kaupungin paikkatieto- ja kiinteistöpalvelut ottavat sinuun yhteyttä, kun prosessi käynnistyy. LISÄTIETOJA: Jos tarvitset apua tai neuvontaa tontteihin ja kiinteistöihin liittyvissä asioissa, soita tai lähetä sähköpostia Hämeenlinnan kaupungin maankäytön ja ympäristön palvelupisteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Toimenpiteestä peritään voimassa olevan taksan mukainen maksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenlinnan kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotMaanmittauslaitos
Palvelusta vastaaHämeenlinnan kaupunki
Alue Hämeenlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenlinnan kaupunki
Päivitetty: 28.1.2019