suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Alue

Tampere
Palvelun kieli: suomi

Rakentaja/rakennuttaja tilaa rakennuksen maastoonmerkinnän Tampereen kaupungilta. Korkeustaso merkitään siten, että korkeus säilyy liikkumattomana koko rakentamisen ajan (esim. sähköpylväs, puu, tukimuuri…) Korkeustasoksi valitaan joko täysi metriluku tai puolimetriluku. (esim. +102.00 tai +97.50). Rakennuksen tasosijainti merkitään maahan lyötyihin puupaaluihin (yleensä neljä nurkkapistettä) tai työmaalle valmiiksi rakennettuihin lankapukkeihin.

Rakentaja/rakennuttaja vastaa mahdollisesta merkkien siirtämisestä ja säilyttämisestä tarpeen mukaan.

Rakentaja/rakennuttaja tilaa erikseen sijaintikatselmuksen rakentamisen edettyä rittävästi, jotta rakennuksen taso- ja korkeussijainti voidaan maastossa mitata. Rakennuksesta mitataan yleensä sokkelilinjan mukaiset nurkkapisteet sekä sokkeli- tai lattiapinnan korkeus.

Sijaintikatselmuksessa todetaan, että rakennuksen sijainti ja korkeusasema ovat vahvistettujen suunnitelmien mukaiset.


Toimi näin

Palvelu tilataan Frenckellin palvelupisteen kautta puhelimitse tai käymällä paikalla henkilökohtaisesti. Palvelun voi myös tilata sähköisen lomakkeella.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Palvelu sisältyy rakennusvalvontamaksuun


Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.


Palvelun toteuttaa: 
Tampereen kaupunki