suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhärannan kunta

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

  • Palvelu
  • Pyhäranta
  • Julkinen palvelu
Alue Pyhäranta
Palvelun kieli suomi

Rakennuksen tarkan paikan ja korkeusaseman maastoon merkintä suoritetaan ennen rakentamiseen ryhtymistä. Asiakas tilaa merkintätyön tekniseltä toimelta sen jälkeen, kun rakennuslupahakemus on hyväksytty. Ennen viranomaisen vaatimaa tarkkaa rakennuksenpaikan merkintää ja sen jälkeen, kun korkeusasema on tuotu tontille, rakentaja voi itse tehdä likimain mittauksen pohjan kaivua ja "lankapukkien" rakentamista varten.


Toimi näin

Rakennuksen perustusten valmistuttua asiakas tilaa rakennuksen sijaintikatselmuksen. Sijaintikatselmuksella varmistetaan, että rakennuksen sijainti ja korkeusasema ovat hyväksyttyjen piirustusten mukaisia. Suoritetusta katselmuksesta kirjoitetaan asiakkaalle todistus. Palvelusta peritään taksan mukainen maksu.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Suoritetusta katselmuksesta kirjoitetaan asiakkaalle todistus. Palvelusta peritään taksan mukainen maksu.


Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.


Palvelun toteuttaa: 
Pyhärannan kunta