suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Rakennusvalvontaviranomainen vaatii uudisrakentamiseen liittyen yleensä rakennuksen paikan ja korkeusaseman merkinnän. Vaadittavan mittauksen tarpeellisuus ilmenee rakennuslupapäätöksestä. Rakennusvalvonnan viranomaispalvelut hoidetaan Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimessa kuuden kunnan alueella: Kannonkoski, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas ja Viitasaari.

Toimi näin

Rakennuslupapäätöksen lupamääräyksissä voidaan vaatia rakennuksen sijainnin merkitsemistä tai sijaintikatselmusta. Rakennuksen paikka merkitään maastoon ennen rakentamisen aloittamista.

Varaa aika sijainnin merkitsemiseen tai sijaintikatselmukseen rakennustarkastajalta, kun olet saanut rakennuslupapäätöksen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.

Palvelun toteuttaa

Viitasaaren kaupunki

Muut vastuuorganisaatiot

Viitasaaren kaupunki

Palvelusta vastaa

Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi
Tekstistä vastaa: Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi
Päivitetty: 11.4.2023