suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmijärven kunta

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

  • Palvelu
  • Nurmijärvi
  • Julkinen palvelu

Korkeudennäyttö on mittaustoimenpide, jonka avulla määritetään rakennuksen, rakenteen tai pihan korkeusasema tilaajan esittämästä paikasta. Tarvittaessa korkeusasemasta annetaan lausunto. Asemakaava-alueella rakennettavaksi tulevan rakennuksen paikan ja korkeusaseman maastoon merkitseminen on tehtävä ennen kuin varsinainen rakentaminen aloitetaan. Merkintä tehdään tilauksesta rakentajan saatua rakennusluvan. Ennen mittauksia on tulevan rakennuksen kohdalta poistettava puusto ja muut mittaustyötä vaikeuttavat esteet. Toimenpiteestä laskutetaan rakennusluvan yhteydessä. Rakennuksen perustusten valmistuttua on tilattava sijaintikatselmus.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkatietoinsinööriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.

Perustiedot

Palvelusta vastaaNurmijärven kunta
Palvelun toteuttaaNurmijärven kunta
Alue Nurmijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nurmijärven kunta
Päivitetty: 23.5.2019