suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Toimintaterapiapalvelut

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Toimintaterapiassa etsitään keinoja, joiden turvin pystyt toimintakyvyn rajoituksista huolimatta huolehtimaan itsestäsi sekä selviytymään kodinhoitoon, työhön ja vapaa-aikaan liittyvistä tehtävistä. Toimintaterapeutti arvioi kuntoutuksen tarpeesi sekä toimintakykysi arjen tilanteissa. Tarvittaessa omaisesi tai avustajasi saa ohjausta kuntouttavaan avustamiseen.

Toimintaterapeutti arvioi pienapuvä ...

Toimi näin

Palveluun tarvitaan terveydenhuollon ammattihenkilön tekemä arvio kokonaistilanteestasi sekä kuntoutussuunnitelma. Myös oman yhteydenottosi perusteella voidaan tehdä arvio toimintaterapiatarpeesta.

Myös lapsesi tarvitsee toimintaterapiaan ammattilaisen tekemän arvion sekä kuntoutussuunnitelman. Toimeenpanevana tahona voi olla neuvolan terveydenhoitaja tai lääkäri, erityislastentarhanopettaja, fysioterapeutti, puheterapeutti, lastenpsykologi tai perheneuvolan psykologi. Ota yhteyttä omaan neuvolaan, päiväkotiin tai keskustele asiasta neuvolapsykologin kanssa.

Kun tilanteesi on arvioitu, toimintaterapeutti on sinuun yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinut voidaan ohjata toimintaterapiaan terveydenhuollon ammattihenkilön tekemän arvion ja kuntoutussuunnitelman perusteella. Sinut voidaan ohjata yhden kerran apuvälineohjauskäynnille myös fysioterapeutin tai kuntoutuslaitoksen suosituksesta.

Palvelun saamisen edellytyksenä on terveydenhuollon ammattihenkilön toteama kuntoutuksen tarve.

Tausta ja lainsäädäntö

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää potilaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti voi esimerkiksi tutustuttaa asiakkaan erilaisiin arjen tilanteita helpottaviin apuvälineisiin ja ehdottaa muutoksia tämän asuntoon. Toimintaterapiaa voidaan antaa sekä yksilö- että ryhmäterapiana.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 29.5.2023