suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Viitasaaren kaupunki

Toimintaterapian palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Alue

Pihtipudas, Viitasaari
Palvelun kieli: suomi

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta jonka tavoitteena on antaa asiakkaalle keinoja selviytyä mahdollisimman omatoimisesti oman elinympäristönsä arkisissa tilanteissa. Terapiassa pyritään vaikuttamaan asiakkaan toimintamahdollisuuksiin, joita saattavat rajoittaa erilaiset kehitykselliset häiriöt, ikääntymisen mukanaan tuomat muutokset, sairaudet tai vammat. Toimintaterapian asiakas voi olla lapsi, nuori, aikuinen tai seniori.

Asiakkaan toimintakykyä ja kehitystä pyritään toimintaterapiassa edistämään ja ylläpitämään monin tavoin. Häntä opastetaan löytämään ja hallitsemaan keinoja huolehtia itsestään, olemaan vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa, tekemään työtä tai opiskelemaan, viettämään vapaa-aikaa ja leikkimään. Toimintaterapia sisältää arvioinnin, tavoitteet, asiakkaan toiveiden, elämäntilanteen ja voimavarojen huomioimisen.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

http://www.viitasaari.fi/filebank/6940-Perusturvanhinnasto2017.pdf

Palvelussa on käytössä palveluseteli.


Tausta ja lainsäädäntö

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää potilaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti voi esimerkiksi tutustuttaa asiakkaan erilaisiin arjen tilanteita helpottaviin apuvälineisiin ja ehdottaa muutoksia tämän asuntoon. Toimintaterapiaa voidaan antaa sekä yksilö- että ryhmäterapiana.


Palvelun toteuttaa: 
Viitasaaren kaupunki