suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Toimintaterapian palvelut

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Saat toimintaterapeutilta arvion ja apua siihen, miten selviydyt omassa arjessasi vamman, sairauden tai muun toimintakykyä haittaavan tekijän kanssa.

Toimintaterapeutti auttaa sinua käyttämään toimintakykyäsi siten, että kykenet mahdollisimman itsenäiseen ja hyvään elämään. Toimintakykyä voidaan pyrkiä parantamaan terapiassa opettelemalla uusia tapoja tehdä asioita tai ottamalla käyttöön apuvälineitä.

Toimintakyvyn haasteet voivat olla kehityksellisiä, ikääntymisen mukanaan tuomia muutoksia, sairauden tai vamman aiheuttamia.

Toimi näin

Ota yhteyttä alueesi hyvinvointikeskukseen tai Oulun yliopistolliseen sairaalaan lähetteen saamiseksi. Lähetteen voit saada esim. neuvolasta, kouluterveydenhuollosta, koulupsykologilta, puheterapeutilta tai fysioterapeutilta.

Voit myös itse ottaa yhteyttä toimintaterapiaan.

Saat toimintaterapeutin arviot, ohjauksen ja terapian vastaanotolla tai kotonasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Tarvitset toimintaterapiaan yleensä lähetteen. Voit saada toimintaterapiaa, jos sinulla on vamma tai sairaus, joka vaikeuttaa selviytymistä päivittäisistä toiminnoista kotona, koulussa tai työssä.

Palvelu on maksullinen.

Katso asiakasmaksut linkistä "Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut". Palvelu on maksullinen yli 18-vuotiaille 1.7.2021 alkaen.

Tausta ja lainsäädäntö

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää potilaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti voi esimerkiksi tutustuttaa asiakkaan erilaisiin arjen tilanteita helpottaviin apuvälineisiin ja ehdottaa muutoksia tämän asuntoon. Toimintaterapiaa voidaan antaa sekä yksilö- että ryhmäterapiana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 21.6.2021