suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Toimintaterapian palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Toimintaterapia on kuntoutusta, jonka avulla yksilöä tuetaan ylläpitämään ja parantamaan toimintakykyään sekä edistämään kehitystään niin, että hän pystyy mahdollisimman omatoimiseen, itseä tyydyttävään elämään sairaudesta tai vammautumisesta huolimatta. Toimintaterapian avulla tuetaan potilasta selviytymään päivittäisen elämänsä tehtävistä kuten itsensä huolehtiminen, kodinhoidon tehtävät, asiointi, harrastukset ja sosiaalinen osallistuminen hyödyntämällä toiminnan terapeuttisuutta, potilaan ja terapeutin välistä vuorovaikutusta sekä yhteistyötä.

Menetelmiä:

- yksilöllinen terapia, jossa harjoitellaan joko toiminnallisia valmiuksia (sensomotoriset, kognitiiviset, psykososiaaliset) tai toimintakokonaisuuksia (esim. itsestä huolehtiminen)

- päivittäisten toimintojen apuvälinetarpeen arviointi ja käytön opetus

- asunnon muutostöiden tarpeen arviointi

- yhteistyö potilaan läheisten sekä eri alojen asiantuntijoiden kanssa

- toimintaterapian alaan liittyvä ohjaus ja neuvonta

Toimi näin

Toteutetaan lääkärin lähetteellä tai muun terveydenhuollon henkilön suosituksesta sekä potilaan oman yhteydenoton perusteella tehdään arvio toimintaterapiatarpeesta.

Toimintaterapiaa toteutetaan pääasiassa Kangasalan keskusterveysasemalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntoutusta tarvitseva potilas.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää potilaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti voi esimerkiksi tutustuttaa asiakkaan erilaisiin arjen tilanteita helpottaviin apuvälineisiin ja ehdottaa muutoksia tämän asuntoon. Toimintaterapiaa voidaan antaa sekä yksilö- että ryhmäterapiana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 2.6.2020