suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Toimintaterapian palvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Toimintaterapia on osa lääkinnällistä kuntoutusta ja sen avulla ylläpidetään ja parannetaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti ottaa vastaan fysioterapiayksikössä, Korkeavahan terveysasemalla Forssassa.

Toimintaterapia kohdistuu asiakkaisiin, joilla on vaikeuksia suoriutua jokapäiväisistä toiminnoista. Asiakkaina on lapsia (n. 4 - 7 -v.) ja aikuisia, joilla on ongelmia esim. käden taidoissa, visuaalisessa hahmottamisessa ja ruokailuun liittyvissä ja muissa arjen toiminnoissa.

Toimintaterapeutti arvioi myös käden toimintaa helpottavien apuvälineiden tarvetta.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän vastuulla olevien lääkinnällisen kuntoutuksen palveluiden järjestämisestä/hankkimisesta päätöksen tekee kuntoutustyöryhmä. Kuntoutustyöryhmä kokoontuu pääsääntöisesti kaksi kertaa kuukaudessa. Kuntoutustyöryhmässä päätetään yksilöllisen tarvearvion perusteella terapioiden, kuntoutusjaksojen ja apuvälineiden myöntämisestä. Lääkäri tai muu terveydenhuollon ammattihenkilö tekee suosituksen kuntoutustyöryhmälle.

Tausta ja lainsäädäntö

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää potilaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti voi esimerkiksi tutustuttaa asiakkaan erilaisiin arjen tilanteita helpottaviin apuvälineisiin ja ehdottaa muutoksia tämän asuntoon. Toimintaterapiaa voidaan antaa sekä yksilö- että ryhmäterapiana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 6.10.2020