suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kirkkonummen kunta

Toimintaterapia

  • Palvelu
  • Kirkkonummi
  • Julkinen palvelu

Suomessa ja maailmalla leviävän koronaviruksen leviämisen estämiseksi pidämme toimintaterapiassa tapaamisia mahdollisimman paljon etätyövälineiden ja puhelimen välityksellä.

Asiakkaat voivat olla yhteydessä toimintaterapiaan liittyvissä asioissa oman alueen toimintaterapeuttiin mahdollisen puhelin- tai etäohjauksen saamiseksi. Sovitusti käyntejä voi olla myös vastaanotolla.

Terapian avulla voidaan edistää toimintakyvyn palautumista ja kehittymistä sekä etsiä käytännön keinoja selviytyä itsestä huolehtimisesta, arkiaskareista tai työstä. Toimintaterapeutti auttaa turvallista ja itsenäistä toimintaa edistävien apuvälineiden löytymisessä sekä asunnonmuutostöiden suunnittelussa.

Toimintaterapeutin vastaanotolle hakeudutaan yleensä lääkärin lähetteellä tai muun terveydenhuollon ammattilaisen ohjaamana. Yhteyttä voi ottaa myös ilman lähetettä. Käynnit ovat maksuttomia.

Toimintaterapia lapsille

Lasten toimintaterapeuttiin voi ottaa yhteyttä, kun kotona, neuvolassa, päivähoidossa tai koulussa herää huoli lapsen kehityksestä tai arjessa selviytymisestä. Toimintaterapeutin tekemässä arvioinnissa kartoitetaan erilaisten testien ja leikkien avulla lapsen liikuntataitoja, kädentaitoja, näönvaraista hahmottamista sekä aistitoimintoja. Lisäksi havainnoidaan mm. keskittymistä ja vuorovaikutusta.

Toimintaterapeutti ohjaa vanhempia sekä päiväkotien ja koulujen henkilökuntaa lapsen kanssa toimimisessa. Yhteistyössä suunnitellaan arjen sujumista sekä taitojen kehittymistä edistäviä tukikeinoja. Tarvittaessa voidaan järjestää myös kuntoutusta kehityksen tukemiseksi.

Lasten toimintaterapeutin vastaanotolle voi hakeutua ammattihenkilökunnan suosituksesta tai omasta aloitteesta, lähetettä ei tarvita. Käynnit ovat maksuttomia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKirkkonummen kunta
Palvelusta vastaaKirkkonummen kunta
Alue Kirkkonummi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kirkkonummen kunta
Päivitetty: 31.3.2020