suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Posion kunta

Toimeentulotuki; täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

  • Palvelu
  • Posio
  • Julkinen palvelu

Täydentävän ja ennaltaehkäisevän toimeentulotuen tavoitteena on edistää asiakkaan omatoimista suoriutumista ja ehkäistä syrjäytymistä.

Täydentävään toimeentulotukeen sisältyvät erityismenot, joita ovat:

- erityisistä tarpeista tai olosuhteista johtuvat ylimääräiset asumismenot

- erityisistä tarpeista tai olosuhteista aiheutuvat menot (esim. pitkäaikaisesta toimeentulotuen saamisesta ja pitkäaikaisesta tai vaikeasta sairaudesta aiheutuvat menot sekä lasten harrastusmenot).

Ehkäisevää toimeentulotukea voi saada elämäntilanteen kohentamiseen välttämättömiksi katsottavista syistä. Tuen tarkoituksena on edistää henkilön ja perheen sosiaalista turvallisuutta, omatoimista suoriutumista ja ehkäistä syrjäytymistä sekä pitkäaikaista riippuvuutta toimeentulotuesta. Ehkäisevä toimeentulotuki on kertaluonteista ja tilapäistä.

Toimi näin

Hae ensin perustoimeentulotuki Kelasta. Ohjeet perustoimeentulotuen hakemiseen löytyvät Kelan verkkosivuilta.

Kun olet saanut päätöksen perustoimeentulotuesta, voit jättää täydentävän tai ehkäisevän toimeentulotuen hakemuksen liitteineen perusturvatoimistoon.

Hakemuslomakkeen saat perusturvatoimistosta tai voit tulostaa lomakkeen kunnan internetsivulta.

Voit myös pyytää Kelaa siirtämään hakemuksesi sähköisesti liitteineen kuntaan. Hakemuksesta tulee ilmetä mitkä ovat ne menot, joihin täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea haetaan. Kunnan työntekijä voi tarvittaessa pyytää sinulta lisäselvitystä hakemuksesi käsittelemiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voit hakea silloin, kun sinulla on erityisiä menoja, jotka eivät kuulu Kelan maksaman perustoimeentulotuen piiriin.

Jotta voit hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, sinulla on ensin oltava Kelan päätös perustoimeentulotuesta.

Palvelu on maksuton.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPosion kunta
Palvelusta vastaaPosion kunta
Alue Posio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Posion kunta
Päivitetty: 26.11.2020