suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Toimeentulotuki

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea voidaan myöntää erilaisista elämäntilanteista johtuviin menoihin, joissa Kela ei myönnä perustoimeentulotukea:

  • Esimerkiksi asiakkaan tai perheen erityisistä tarpeista tai olosuhteista aiheutuviin menoihin
  • Menoihin, jotka ovat tarpeen toimeentulon tai itsenäisen suoriutumisen turvaamiseksi.

Hakeaksesi täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, sinu ...

Toimi näin

Hae toimeentulotukea digitaalisella hakemuksella tai toimita paperinen hakemuslomake asuinalueesi aikuissosiaalityön yksikköön tai lähimmälle lähineuvontapisteelle. Voit myös pyytää hakemuksen siirtoa suoraan Kelasta aikuissosiaalityöhön.Sinulla on oltava voimassaoleva päätös Kelassa perustoimeentulotuesta kyseisessä kuussa. Mäntsälän sosiaalitoimisto palvelee myös Pornaisten kuntalaisia.

Kenelle ja millä ehdoin

Kelan perustoimeentulotuesta tulee olla voimassaoleva päätös kyseiselle kuukaudelle.

Tausta ja lainsäädäntö

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea alueen sosiaalihuollosta sen jälkeen, kun hän on ensin saanut Kelasta päätöksen perustoimeentulotuesta. Hakemuksen voi jättää Kelaan samalla, kun hakee perustoimeentulotukea. Toimeentulotuesta saa päätöksen viimeistään seitsemän arkipäivän kuluessa. Jos tilanne on kiireellinen, päätöksen voi saada jo hakemuksen jättämistä seuraavana arkipäivänä.

Tuen tarkoituksena on turvata henkilön toimeentulo ja edistää tämän itsenäistä suoriutumista. Tukea voi saada myös erityisiin tai poikkeuksellisiin tilanteisiin, kuten esimerkiksi lapsen syntymästä tai läheisen hautaamisesta koituviin kuluihin.

Ehkäisevää tukea voi saada elämäntilanteen kohentamiseen välttämättömiksi katsottavista syistä. Tukea voidaan myöntää esimerkiksi ylivelkaantumisesta tai taloudellisen tilanteen äkillisestä heikentymisestä aiheutuvien vaikeuksien lieventämiseksi.

Palvelun toteuttaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 8.3.2024