suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Tilapäinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu
Alue Vantaa
Palvelun kieli suomi

Tilapäinen varhaiskasvatus on tarkoitettu väliaikaiseen tarpeeseen.

Kotihoidossa oleville vantaalaisille päivähoitoikäisille lapsille vanhemmat voivat varata hoitopaikan muun muassa asioiden hoitamisen ajaksi lasten hoitoapupalvelupisteestä. Niissä hoidetaan osa- tai kokopäiväisesti lapsia, jotka eivät ole kunnallisessa, ostopalvelupäivähoidossa eivätkä saa yksityisen hoidon tukea. Lasten hoitoapupalvelun hoitopaikka ei estä vanhempaa saamasta kotihoidon tukea.

Lasten hoitoapupalvelupisteissä työskentelee koulutettu henkilökunta. Osapäivähoidossa tarjotaan lounas ja kokopäivähoidossa aamupala, lounas sekä välipala. Kokopäivähoidossa lapsilla on mahdollisuus myös päivälepoon.

Aukioloajat

Lasten hoitoapupalvelupisteet ovat avoinna maanantaista perjantaihin koulujen työaikoina. Hoitopäivän pituus on päivittäin enintään 7 tuntia klo 7.30 -15.30 välisenä aikana.

Hoitopaikan varaus

Hoitopaikka varataan mielellään viikkoa aikaisemmin hoitoapupalvelupisteestä. Lapsi voi olla hoidossa enintään neljä kertaa kuukaudessa. Varauksen hoitopaikasta voi tehdä enintään viideksi kuukaudeksi eteenpäin.

Kotihoidon tuen tai yksityisen hoidon tuen saaminen tai päivähoitopaikka toisessa kunnassa eivät ole este tilapäisen paikan hakemiselle.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, voit viedä lapsesi tilapäiseen päivähoitoon. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen päivähoitoon. Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä päivähoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan.


Palvelun toteuttaa: 
Vantaan kaupunki