suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pälkäneen kunta

Tilapäinen päivähoito

  • Palvelu
  • Pälkäne
  • Julkinen palvelu

Perheet, jotka tarvitsevat lapselleen hoivaa silloin tällöin, voivat viedä lapsen tilapäiseen päivähoitoon. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen päivähoitoon. Jos perhe saa lapsen kotihoidon tukea, se voi käyttää kunnan järjestämää tilapäistä päivähoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan. Perheet voivat kysyä tilapäistä päivähoitoa suoraan päiväkodin johtajalta.

Toimi näin

Tilapäinen varhaiskasvatus on satunnaista päivähoitoa, jossa läsnäolopäivien määrä on enintään viisi (5) kuukaudessa.

Tilapäisen varhaiskasvatuksen maksu on 15€/pv riippumatta käytetystä tuntimäärästä.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Tilapäistä hoitoa tarjoavat kaikki päivähoitoyksiköt, jos ryhmissä on vapaata tilaa. Tilapäinen hoito on aina satunnaista ja tilapäistä, sitä ei voi varata useammaksi kuukaudeksi kerrallaan. Kysy varhaiskasvatuksen aluejohtajilta tai varhaiskasvatuksen päälliköltä tästä mahdollisuudesta. Osallistuminen tilapäishoitoon ei poista kotihoidon tukea.

Palvelu on maksullinen.

Tilapäisen varhaiskasvatuksen maksut: alle 5 h/pv 10 € ja 5 - 9 h/pv 19 €.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, voit viedä lapsesi tilapäiseen päivähoitoon. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen päivähoitoon. Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä päivähoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPälkäneen kunta
Palvelusta vastaaPälkäneen kunta
Alue Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pälkäneen kunta
Päivitetty: 24.3.2020