suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Tilapäinen päivähoito

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Kauhajoen kaupunki
Alue: Kauhajoki
Palvelun kieli: suomi

Perheille, jotka eivät tarvitse säännöllisiä varhaiskasvatuspalveluita, voidaan tarjota tilapäistä varhaiskasvatusta yllättävissä tilanteissa enintään 5 pv/kk.

Tilapäistä varhaiskasvatusta myönnetään päiväkotiin tai perhepäivähoitajlle, jossa ko. ajankohtana on vapaa paikka. Tilapäisestä päivähoidosta peritään päiväkohtainen maksu, joka on 17 euroa/lapsi riippumatta hoitopäivän pituudesta. Tilapäistä varhaiskasvatusta haetaan sähköisen asioinnin kautta.


Toimi näin

Tilapäistä varhaiskasvatusta haetaan sähköisen asioinnin kautta.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Tilapäisestä varhaiskasvatuksesta, joka ei ole toistuvaa (enintään 5 pv/kk) peritään maksua 17 euroa päivältä riippumatta hoitopäivän pituudesta. Sama maksu peritään kaikilta tilapäisessä hoidossa olevilta sisaruksilta.


Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, voit viedä lapsesi tilapäiseen päivähoitoon. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen päivähoitoon. Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä päivähoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan.


Palvelun toteuttaa: 
Kauhajoen kaupunki